Інформаційно-методична нарада з директорами НВО

8 лютого 2019 року відбулася інформаційно-методична нарада з директорами, головними бухгалтерами навчально-виховних об’єднань Новоархангельського освітнього округу.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації С.В.Керлсон ознайомив присутніх зі станом галузі освіти, презентуючи фінансові показники та окреслюючи завдання на перспективу, надав консультаційну допомогу щодо ведення компетентної господарської діяльності. Зосередив основну увагу на пошуку резервів наповнення бюджету, визначення причин зниження обсягів надходжень. Були розроблені і прийняті заходи, направлені на покращення ситуації в освітній галузі району та спрямування коштів на першочергові видатки.

Економіст КУ «Новоархангельський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» Філіпенко А.Г. обговорив з учасниками наради проблемне питання зменшення надходжень до бюджету освіти, що в свою чергу має негативний вплив на стабільне функціонування освіти району, провів консультації з бюджетних питань. Було розглянуто процедуру врегулювання фінансових питань.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Федик Г.І. обговорила питання компетентності та мотивації керівників закладів освіти щодо подальшого опанування та обізнаності з нормативно-правовими освітніми документами. Наголосила на необхідності своєчасного інформування педколективів про нові освітні документи, пов’язані із забезпеченням якості освіти.

Щербак О.Г., директор КУ «Новоархангельський районний центр по обслуговуванню закладів освіти», вказала на те, що освітня система району максимально розгалужена і наближена до запитів користувачів освітніх послуг, акцентувала увагу на головних орієнтирах діяльності навчально-виховних об’єднань у напрямку реалізації конституційного права дітей і підлітків на одержання повної загальної середньої освіти.

Завідувач методичного кабінету КУ «Новоархангельський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» Зубченко Т.В. поінформувала присутніх про участь учнів району у ІІ, ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін, конкурсів з навчальних предметів, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, олімпіад зі спеціальних дисциплін, конкурсів фахової майстерності, турнірів, інших інтелектуальних змагань, про рівень «цінності» учнівського олімпіадного руху, подолання нагромаджених довкола учнівських предметних олімпіад проблем.

Перед присутніми виступили методисти методичного кабінету КУ «Новоархангельський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» Шинковенко С.В, Будник Т.М., Матц Г.А. про здійснення низки заходів стосовно організаційного забезпечення науково-методичного супроводу роботи з питань здійснення дослідно-експериментальної роботи, діяльності творчих груп та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.

Під час обговорення учасники отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.